Om Lhasaen
MENTALITET 
En Lhasa Apso er en udpræget selskabshund, kærlig og kontaktsøgende derhjemme. Den har det som regel bedst i selskab med mennesker eller hunde, den kender godt. Over for fremmede kan den være noget mistænksom, og den lader sig ikke klappe af hvem som helst. Det er en lille hund, man skal nærme sig nænsomt for ikke at gøre den utryg. 
 
BEHOV 
Lhasa Apso er en robust hund, der sætter pris på at røre sig. Den er smidig og hurtigere end man umiddelbart skulle tro, så et tæt hegn om haven er en god ide'. Den behøver nær kontakt med mennesker. 
 
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS 
En Lhasa Apso er en aktiv og nysgerrig hund. Den tager gerne selvstændige initiativer, men samarbejder gerne om træning og løsning af små opgaver. Den bevæger sig dog sjældent ud på større afstand, men holder forholdsvis god kontakt. Den er god til at underholde sig selv. 
 
PELS OG PLEJE 
Den overdådige pels er glat og føles lidt hård. Den fælder kun lidt, men kræver omhyggelig gennembørstning et par gange om ugen og jævnlig vask og føntørring. Den er varm for hunden. Udstillingshunde har pels til jorden, men nogle ejere vælger at klippe de længste hår. 
 
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING 
En Lhasa Apsos opdragelse kræver tålmodighed og opfindsomhed, men hvis man træner venligt og konsekvent, vil man selv og hunden have glæde af at løse forskellige opgaver. Beløn samarbejde hurtigt og varieret. Et spænde i pandehåret letter øjenkontakten. 
 
HØJDE 
Hanner ca. 25 cm. Tæver en smule mindre. 
 
VÆGT 
6-7 kg. 
 
FARVER 
Gylden, sand- eller honningfarvet, mørkegrå, skifer- eller røgfarvet, sort, hvid, brun eller flerfarvet. 
 
OPRINDELSE 
Lhasa Apso har været selskabshund og indendørs vagthund i tibetanske klostre og hos overklassen i århundreder. Den mentes at beskytte mod onde ånder. Oprindelsen er antagelig den samme som for de andre fjernøstlige småhunde. En af de første hunde, som kom til Vesten, kom fra Tibets hovedstad Lhasa. Apso betyder hårrig. Lhasa Apso blev regnet for samme race som tibetansk terrier, og først i 1934 blev den anerkendt som selvstændig race med eget navn. Populariteten er vokset siden 1960'erne. 
 
HJEMLAND 
Tibet/Storbritannien. 
 
INTERNATIONALT RACENAVN 
Lhasa Apso.
Susanne Fisker-Jensen Kikhanebakken 38 2840
 Holte. TLF.: 29 66 50 20